joi, 27 martie 2008

Epitaf

Epitaf sau altceva. George Pruteanu a murit in seara asta. Dumnezeu sa-l ierte!
A fost un om complicat. Ma enerva cateodata insa dincolo de toate cultura sa lingvistica era deosebita. Se pot spune multe despre el atat de bine cat si de rau. Insa dincolo de toate astea a fost un deschizator de drumuri. La o vreme cand nimeni lua in serios limba asta cand nume precum Mioara Avram erau asociate mai mult cu epoca in care au creat, in plina dezvoltare a generatiei Pro de la prostie, omul asta ne-a aratat ca limba asta pe care o vorbim e deosebita, ca merita sa fii mandru de ea, in vremuri in care nationalismul era indeosebi o expresie a proletariatului si nicidecum a intelectualitatii.
Un om care a fost important in formarea mea. Fara emisiunea lui si fara apartiile lui ulteriore cred ca mi-ar fi fost mai greu sa acumulez unele lucruri. Cand inaintezi prin ceata trebuie sa existe si macar un far care sa te directioneze. Ce conteaza daca farul ala nu e frumos, asta e mai putin important, ceea ce conteaza e ca el exista si pentru asta i se pot ierta multe.
Imi pare rau asa cum iti pare rau de o biblioteca care dispare. Sau un tracker. Sunt lucruri pe care le vei mai gasi probabil insa mult mai greu.

O mica Biblioteca din Alexandria a disparut.

Niciun comentariu: